LISA HO : NICOLAS & ALEXANDRA

Material and detailing

Freestanding and custom metals were inspired by Auguste Bonaz. A base material palette of solid brass, honed stone and velvet is used throughout and is a luxurious counterpoint to the existing hand applied plaster, wood and concrete floors. Floating pads of marble and brass delineate the change rooms from the existing wood and concrete floors. It was important conceptually that the change room was lifted above the floor, like a stage from which to descend.
The black steel metal work rails and the library shelves metal work were informed by Pierre Chareau’s La Maison de Verre, while the brass detailing again recalls Bonaz.
To elevate the tactile experience all surfaces that the customers touch are solid brass, velvet or stone.
Lighting was developed on two levels. A highly engineered system floats above the collection, providing fill and detail lighting. A secondary layering of lighting was then designed, consisting of a five meter custom brass wall light in the atelier, brass ceiling lights in the salon and Tom Dixon’s Beat and Cone light.

Advertisements
Tagged , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: