Tag Archives: singapore

ART+COM : KINETIC RAIN

Berlin firm ART+COM just completed this stunning new kinetic sculpture in Terminal 1 of Changi Airport in Singapore. Kinetic Rain consists of two sets of 608 suspended raindrops made from lightweight aluminum covered in copper which are raised and lowered in a 15-minute computationally designed choreography controlled from motors embedded in the ceiling. ART+COM created a similar though somewhat smaller piece for the BMW Museum in 2008.

Tagged , , , ,

TANJONG BEACH CLUB : SINGAPORE

The Tanjong Beach Club on Sentosa Island in Singapore is a refreshing presentation of clean, modern architecture by way of the 1960’s.  The simplicity and restraint in the details succeeds in a first impression that stuns; the light wooden slats all facing in one direction, the skylights that allow sunshine to soak the room, and the ocean blue cushions that line the banquets in the all-day dining room… it is hard to believe you are actually indoors.

I am absolutely loving the sea greens and turquoise in these shots. FRESH!

http://www.yatzer.com/Tanjong-Beach-Club-Singapore

Tagged ,

AESOP : SINGAPORE

“Geography, climate and light all inform which path we take with our design decisions. For Singapore, we referenced the humble ball of twine with which we wrap and detail our gift boxes. The entire store is framed with meticulously detailed grids that suspend twine from the ceiling. The idea is to work with a sombre material palette in an unexpected way. We’ve used coir matting as carpet and marine plywood to detail our storage units which conceal a palette of Corbusier-inspired coloured wall panels.”

Aesop Director / Dennis Paphitis 

 

AGHHH LOVE IT!

Tagged , , ,

SELETAR CLOSE : THE APARTMENT HOUSE

 Singaporean practice Formwerkz Architects has completed such a contemporary house in Seletar Estate, Singapore where the idea of cluster living “apartments” with open communal spaces was devised for the multi-generation families living under one roof.  While paying close attention to the needs of the end user and constructing a residence from the primary state, Formwerks focused on the requests of each person on an individual basis as well as their function as a group or a whole. 

The way that the house has been divided and designed around the pool in the ground floor seems as if the house is floating and the base starts from the first floor and onwards with the solid concrete construction.  Furthermore, a vertical garden sets the boundaries of the house with the exterior world by creating a sense of privacy. – via yatzer

Tagged , , , ,
%d bloggers like this: